Шестнайсетинафинал при мъжете и четвъртфинал при жените

Шестнайсетинафинал при мъжете и четвъртфинал при жените – това са резултатите на представителните ни състави от световното първенство в Торино.
Мъжкият ни тим излезе от групата и се срещна с домакина Италия, който се оказа препъникамък за нашите момчета. Те се държаха равностойно и изиграха няколко силни мачове, но частица късмет и домакинското предимство оказаха своята тежест..
Тези фактори обаче, не попречиха на дамите ни да надиграят Италия. И то след като губеха в резултата с 1:5 след първите 3 мача. Красива и ефективна игра и 7:5 за нашите.
Последваха драматични моменти за момичетата – Великобритания за опонент и 6:6 в редовните мачове, които бяха последвани от дузпи.
Първите дузпи бяха реализирани от двата състава, като след това се заредиха пропуски.. Милица Данова сложи край на драмата, спасявайки и съответно реализирайки своите дузпи (победната ще пуснем след мъничко), с което приключи двучасовия спор.
Дойде четвъртфинал и Франция – не толкова тежък противник, но играещ на неприятна за българките джага – Бонзини, това, примесено с изтощението от предния мач, попречиха на нашите да продължат надпреварата.

     Равносметката – силен дамски отбор, и доста поводи за размисъл на мъжете, но е факт, че нивото на българските джаги става все по-високо и съвсем скоро можем да очакваме и по-силни представяния.

Напиши коментар


− две = 5