Навършихме една година!

Точно преди една година няколко запалени „джагисти”, заради удоволствието от играта, поставихме началото на проекта „The Black Knights”. Започнахме с идеята да развиваме и популяризираме спорта и да подобрим качеството на българските джаги. И за сега, смея да отбележа, го правим и то повече от добре.
Не е нужно да се лъжем, джагите в България не са най-популярния спорт и не привличат огромни маси публика, няма стабилно частно финансиране, нито държавна подкрепа. Но въпреки всичко и всички ние се развиваме стремглаво! Равносметката за изминалата една година го показва. Ние се утвърдихме като първия иновативен и работещ професионално клуб, организиращ тренировки, а не просто едното напиване на джагата. През изминалата година организирахме съвместно с БФФМ първото издание на “Balkan Open” – международен турнир, който се превърна в един от най-силните и посещавани български турнири по джаги. Ние сме първия клуб с вътрешно първенство, състоящо се от редица турнири през годината, изключително и само за членове на клуба. Наши състезатели завоюваха редица отличия от международни турнири, а присъствието ни в Националния отбор на България става все по-осезаемо. Да, действително се разделихме с някои чудесни играчи, но се отървахме и от такива, които не заслужаваха място сред нас! За сметка на всичко това, първоначалният ни брой състезатели се увеличи тройно и продължаваме да се разрастваме.
На една годинка сме и съзнаваме, че все още сме бебета.. Но сега ние се учим, растем и работим усърдно по нашите цели! Ние сме „The Black Knights” и тепърва ще чувате за нас! Днес „Рицарите” празнуват, празнувайте с нас!

 

Иван Петров
Председател на “The Black Knights” Table soccer club

Напиши коментар


+ седем = 8