Кой кого?

 

    Наближава второто издание на Българската Джаги Лига и едва няколко дни преди състезанието неизвестните са все още твърде много.

      Дали варненците от  “Ja-Ra” ще успеят да защитят титлата си? На тяхна страна имат атрактивната игра на австрийското си попълнение Нико Щраке, но пък влизат в борбата без един от основните си козове от първото издание на Лигата – Денис Бисеров.

        От друга страна момчетата от най-старият български клуб “Storm Riders” ще се опитат да защитят позагубения си блясък, търсейки реванш от варненци и другите отбори в състезанието. На помощ в тази задача се впуска Юли Атанасов, като в отбора на „Ездачите” прави впечатление липсата на някои от ключовите фигури през последните няколко години, за сметка на няколко нови имена, които намират мястото си в официалния състав. Дали това смело решение ще бъде в полза на “Storm Riders” ще се види на Лигата.

        Своите апетити към титлата имат и отборите на „Джагоарс”, които ще бъдат изключително подсилени от присъствието на световната шампионка Екатерина Атанасова – един ход, който породи смесени чуства в джаги средите т.к. реално по този начин Катя Атанасова ще се състезава за два различни клуба в рамките на един сезон. И все пак, настрани от този факт, „Джагоарите” излизат с два доста обиграни отбора, които имат силите да поднесат изненади.

       Вече споменахме, че Денис  Бисеров не е част от “Ja-Ra” – той, заедно с бившия кадър на „Рицарите” Станислав Георгиев  се присъединиха към новосъздадения созополски клуб “Ninja Seagulls”, който е колаборация на български и румънски състезатели и реално е скрития фаворит за титлата, благодарение на новите си попълнения. Очакванията на отбора са големи и ще бъде повече от любопитно да се види развоя на състезанието и тяхното представяне.

         Колкото до „Рицарите” – Иван Петров и компания влизат в Лигата с настроение. Последните резултати на нашите машини носят оптимистични нотки. Ванката е във форма, която не бяхме виждали повече от година, докато Милан Марков и Вальо Илински показват все по-мощни резултати и огромен растеж в играта. От друга страна, отбора ще разчита и на „старата пушка” – Михаил Колев, играч който се е доказал като един от най-опитните български състезатели.

      И докато битката в мъжките състави е изключително непредсказуема, то при жените се откроява един фаворит – отбора на „Storm Riders”, който и без най-силните си състезатели Благовеста Герова и Екатерина Николова, е съставен от доста опитни момичета. Отборите на „Рицарите” и  „Джагоарс” в дамската Лига са съставени предимно от нови състезатели, но каква по-добра основа за много изненади и интересно състезание?!

И така.. Очакват ни страхотни битки и много джаги!

Българска Джаги Лига II – Неделя, 29.11.2015 – 10.00 в спортен бар „Академията” – Кино Арена Запад, ниво -2

  Официален Фейсбук евент на Лигата – https://www.facebook.com/events/1676528949290795/

Напиши коментар


− едно = 0