Данни за играча

Иван Петров

Националност :Българин
Рождена дата :24.07.1990
Предпочитан пост :Нападение
Любим удар :Pin shot

Иван Петров

Сърцето и душата на „Рицарите”!

Ванката е човека, който седи в основата на идеята за създаването на самостоятелен клуб по джаги. Той дава посоката и практически ръководи процесите и развитието на клуба.

Има зад гърба си близо 8 години професионален опит на джагите, участвал е на 6 световни първенства и множество международни турнири. Предпочита агресивната и бърза игра, като той сам нарича маниера си на игра „тотална джага” или „прегазване” на противника по всеки един възможен начин.

Ванката е част от страхотния национален отбор на България, който стана световен шампион от глобалния форум, проведен в Мурсия, Испания през юли 2019! Заедно с Валентин Илински е републикански шампион в дисциплината „класически двойки“, от националното първенство за 2019та година, като от същия форум има и бронз в категорията „Open Singles“.

Сред отличията му е и вицерепубликанската отборна титла с „Рицарите“ от Националната джаги лига 2018!

За голям период от време е втория най-високо поставен българин в ранглистата на Международната Джаги Федерация (ITSF), достигайки 26то и 49то място в категорията „Singles“. Капитан е на Мъжкия национален отбор на България на Световното първенство в Торино през 2015, а отново с националната гарнитура достига до 5то място на Световното първенство на Гарландо през 2017та, проведено в Санкт Пьолтен, Австрия.